Hercertificeren 

Een SOH moet iedere 2 jaar 6 accreditatiepunten halen om geregistreerd te blijven in het register van Stichting Bijzondere Handelingen In de Praktijk (BHIP). 

Met het volgen van de verplichte webinar krijgt de SOH 2 accreditatiepunten. Daarnaast kan de SOH kiezen tussen meerdere modules van 4 punten. Ook met het SOH-congres kunnen 4 punten worden behaald. In het traject van de hercertificering is het de bedoeling dat u als eerst de webinar volgt. Daarin is namelijk al veel voorkennis voor de andere modules geïntegreerd. 

Op deze manier kan de professionele ontwikkeling aangestuurd worden op persoonlijke interesses en leervoorkeuren en blijft de SOH bevoegd en bekwaam. Aanmelden kan via de pagina 'nascholingsaanbod'

Voor 2 punten 

Webinar (2 punten)

De nieuwste standaarden worden aangeleerd door het volgen van een webinar die op eigen tijd, temp en plaats bekeken kan worden. Deze dient u voorafgaande aan onderstaande hercertificeringsmodules te volgen!

 

Voor 4 punten 

Module Communicatie met patiënten (4 punten)

De patiënt staat er op antibiotica te krijgen, maar de SOH concludeert dat dit niet nodig is. Gedurende het consult wordt de patiënt steeds stelliger en eist de antibiotica… Hoe kan de bovenstaande problematiek aangepakt worden zodat de SOH en de patiënt tevreden zijn aan het einde van het consult? 

Module Hechten (4 punten)

De SOH leert hechten en verdoven om wonden te kunnen hechten. Deze SOH-hercertificering kan eenmalig bijgewoond worden. Om bekwaam te blijven voor het specifieke onderdeel hechten dient u net als alle doktersassistenten iedere twee jaar de gewone opfriscursus hechten te volgen (te vinden op www.leerpuntkoel.nl).

Module Hand-pols trauma (4 punten)

In deze scholing leert de SOH om bij een hand-pols trauma een fractuur te onderscheiden van een kneuzing. 

Module Vaardigheden carrousel (4 punten)

In deze scholing gaat de SOH aan de slag met vernieuwde theorie over de vaardigheden en de praktische toepassing. 

Module e-learning (4 punten)

We bieden als hercertificering voor de SOH een e-learning aan. Deze e-learning is ook onderdeel van de vernieuwde SOH-opleiding. Vanwege de grote mate van actualiteit hebben we ervoor gekozen om de e-learning ook in te zetten als hercertificeringsmodule. De e-learning geeft u de laatste en actuele informatie die u nodig heeft als SOH. Zo bent u weer helemaal up-to-date.

SOH-congres (4 punten)

Tweemaal per jaar wordt door Leerpunt KOEL en DOKh een SOH-congres georganiseerd. 

LET OP: Aankondiging in verband met Corona

Vanaf 3 maart starten we weer met fysieke (na)scholingen en opleidingen die overdag bij Leerpunt KOEL of op externe locaties uitgevoerd worden, conform de RIVM-richtlijnen en maatregelen van de overheid, aangezien deze vallen onder praktijkonderwijs. U wordt zo snel mogelijk op de hoogte gesteld over de (na)scholing waar u voor ingeschreven staat. Bedankt voor uw begrip.