Het LHV Achterstandsfonds Zuidwest Nederland

Leerpunt KOEL heeft samen met het bestuur van het LHV Achterstandsfonds Zuidwest Nederland een aanbod samengesteld met scholingen geschikt voor achterstandspraktijken. Het Achterstandsfonds financiert activiteiten en scholingen die bijdragen aan vermindering van de problematiek die gerelateerd is aan het werken met een achterstandspopulatie. Het fonds wordt gevuld door afdrachten van zorgverzekeraars. Meer informatie over het Achterstandsfonds en hoe wordt bepaald of uw praktijk een achterstandspraktijk is kunt u lezen op de website van het Achterstandsfonds Zuidwest Nederland.

 

Hoe werkt het?

Wanneer u een kaart van Leerpunt KOEL per post heeft ontvangen komt uw praktijk in aanmerking om volledig kosteloos te kunnen nascholen via het LHV Achterstandsfonds Zuidwest Nederland. De route hiervoor is als volgt:

1) U geeft aan naar welke scholingen uw voorkeur uitgaan. Het volledige aanbod en meer informatie van scholingen goedgekeurd door het Achterstandsfonds vind u op: www.achterstandsfondszuidswestnederland.nl/scholing
Dit geeft u per mail aan bij: Gonnie Swanenberg (directeur, Leerpunt KOEL) via: g.swanenberg@leerpuntkoel.nl . Geef hierbij aan voor hoeveel medewerkers u deze scholing(en) wilt inzetten. 

Vanaf 8-10 deelnemers kunnen we de scholing op locatie uitvoeren. Dit mogen ook deelnemers van andere praktijken zijn.
Wanneer er minder dan 8 deelnemers zijn, kunnen deze deelnemen aan het reguliere aanbod van Leerpunt KOEL: www.leerpuntkoel.nl/nascholingsaanbod. Hiervoor kunt zich ook kosteloos inschrijven in samenspraak met Gonnie Swanenberg. Geef bij het aanmelden via de website aan dat u aanspraak doet op het LHV Achterstandsfonds Zuidwest Nederland en kies voor betalen op factuur. Wij sturen de factuur dan naar het Achterstandsfonds.

U kunt kiezen uit de volgende scholingen:

  • Online scholing Triage: verslaving en psychiatrie
  • Online scholing Intoxicaties
  • E-learning kindermishandeling
  • Engels in de medische wereld
  • Communicatie met mensen uit andere culturen
  • Agressietraining
  • Effectief communiceren
  • Omgaan met moeilijke mensen
2) Leerpunt KOEL maakt de offerte en sturen deze ter goedkeuring naar het Achterstandsfonds.


3) Na goedkeuring van de offerte nemen wij weer contact met u op en plannen we samen de uitvoering van de scholing(en) in.

Als u een andere scholing wil volgen, dan is dat mogelijk in overleg met het bestuur van het Achterstandsfonds (Renske Kramer). Heeft u nog vragen? Dan kunt u terecht bij: Gonnie Swanenberg (g.swanenberg@leerpuntkoel.nl)

We zien u graag bij één van onze scholingen!