Triagist allround - opleiding tot triagist op de huisartsenpost

Leerpunt KOEL biedt op een vernieuwende manier de opleiding tot triagist op de huisartsenpost aan. Ons motto is Learning by doing en wordt ondersteund door een speciaal ontwikkelde digitale leeromgeving die de flexibiliteit in het leren vergroot.

In aansluiting op wensen vanuit het werkveld is de blended opleiding Triagist verder geoptimaliseerd. Hierbij heeft de rol van gepersonaliseerd leren een impuls gekregen en staat de dagelijkse praktijk nog centraler tijdens de fysieke bijeenkomsten.

 

Lees meer

Opleidingsinformatie

 • Triagisten
 • Communicatie, Organisatie, Professionaliteit
 • Maandag 07 Januari
 • Zwijndrecht, Leerpunt Koel
 • 09.30 - 16.30 uur
 • € 1980,00
Beschikbaarheid: nog 9 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Digitale leeromgeving
Leerpunt KOEL heeft voor de triage opleiding een volledig nieuwe digitale leeromgeving ontwikkeld. Door deze digitale leeromgeving kan de junior triagist leidend zijn in eigen ontwikkeling, met ondersteuning van de docenten die helpen de intrinsieke motivatie aan te boren en te behouden.

Het werken met online leeractiviteiten in het DLO, biedt de junior triagist de mogelijkheid om de theorie (NHG-triagewijzer) op eigen gelegenheid, tempo en wijze eigen te maken. Het DLO geeft de docent de mogelijkheid om het leerproces van de junior triagist te volgen en daar waar nodig de fysieke bijeenkomsten op aan te passen.

Door online en offline leeractiviteiten efficiënt in elkaar over te laten vloeien is er een slag geslagen wat betreft de tijdsinvestering. Concreet dat er minder bijeenkomsten zijn/minder reistijd junior triagist/efficiënter gebruik van tijd van de junior triagist.

De digitale leeromgeving is ook geschikt voor ondersteuning en bijscholing van de gediplomeerde triagist en kan apart ingekocht worden.

Learning on the job
Het leren in de praktijk speelt een grote rol tijdens het opleidingstraject. De junior triagist werkt onder begeleiding van een mentor (een gevestigde triagist/collega). Samen met de mentor kan de junior triagist reflecteren op de geleerde triagevaardigheden in de context van eigen huisartsenpost.


Extra service!

KOEL E-portfolio
Het KOEL E-portfolio is eigendom van de (junior) triagist. Het geeft regie aan eigen ontwikkeling en is daarnaast leuk, praktisch en toegankelijk. Het KOEL E-portfolio kan gevuld worden met álle genoten opleidingen, scholingen en activiteiten (ook niet genoten bij Leerpunt KOEL) en is daarmee ook een HRM-tool voor de verantwoordelijk manager. Het KOEL E-portfolio kan worden gekoppeld aan alle HR-systemen en communiceert met InterShift, InterShift COURSE en Calibris.

Het portfolio is het eerste jaar gratis inclusief overstapservice en kost daarna €125,- per deelnemer per jaar.


Audit van de telefonische triage
Leerpunt KOEL biedt u de mogelijkheid om het beluisteren en beoordelen van triage gespreksbanden uit handen te geven aan een auditor van Leerpunt KOEL. Een auditor krijgt toegang tot het KOEL E-portfolio van de junior triagist waar de gespreksbanden zijn opgeslagen en beoordeeld kunnen worden. De junior triagist beoordeelt zelf ook de gesprekbanden, waarbij aansluitend een (E-) coachingsgesprek plaatsvindt.

9 gespreksbanden beoordelen met 3 (E-)coachingsmomenten kost €1.125,-

Leerdoelen

Leer resultaat 
Aan het einde van het opleidingstraject heeft u, de aankomende (junior)triagist, de 4 stappen van leren doorlopen. U bent klaar om het landelijke examen af te leggen. Daarnaast heeft u tools in handen gekregen om de eigen ontwikkeling tot professional vorm te gaan geven. U heeft kennis en inzicht in het vak triageren, zowel telefonisch als fysiek, en kan het geleerde in de praktijk toepassen. Klik hier voor alle leerdoelen, comform de richtlijnen van InEen.

Programma

De triage opleiding van Leerpunt KOEL voldoet aan de door InEen gestelde criteria en bereidt junior triagisten uitstekend voor op de Landelijke kennistoets en benodigde competenties. Daarnaast is er specifieke aandacht voor het leren in de context van de eigen huisartsenpost. Het echte leren triageren begint immers pas bij de toepassing.

Kennis, inzicht en toepassen zijn de thema’s die als een rode draad door de opleiding worden aangeleerd en getoetst. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt aan:

1. Vakinhoudelijke aspecten

 • Urgentiebepaling en hoe het vervolgtraject te indiceren
 • De ingangsklachten van de NHG triagewijzer zullen het uitgangspunt zijn
 • Er is veel aandacht voor de fysiologie en pathologie

2. Samenwerking

3. Professionele rolontwikkeling

4. Het organiseren van werkprocessen

Studiebelasting

 • 5 bijeenkomsten van 10.00-16.00 uur
 • 2-4 uur per week thuisstudie met ondersteuning van de digitale leeromgeving
 • 2 maal E-coaching voor de Junior Triagist en 1 maal voor de mentor
 • Learning on the job
 • Het leren van en met eigen collega’s op de werkvloer
 • Van de mentor wordt een tijdsinvestering gevraagd van ongeveer 12 uur verdeeld over de opleiding

Toelatingseisen

Ingangs- en toelatingseisen
Erkend diploma doktersassistent of een diploma verpleegkundige (niveau 4) of een diploma basisarts en ervaringseisen minimaal één jaar werkervaring als doktersassistent of in een vergelijkbare functie én een werk- dan wel stageplek als triagist op een huisartsenpost voor minimaal 6 uur per week.

Docenten
Leerpunt KOEL werkt met (kader)huisartsen en triagisten als docenten. Wanneer nodig zal de huisarts fysiek of online aanwezig zijn. De docenten hebben ruime ervaring op het gebied van triage op een huisartsenpost en in de dagpraktijk. Tijdens het opleidingstraject worden de deelnemers begeleid door één docent die tevens een vast aanspreekpunt is. Ook kan er gebruik worden gemaakt van gastdocenten, acteurs en een E-coach.

 • (kader) Huisartsen uit het werkveld
 • Triagisten uit het werkveld
 • Verschillende gastdocenten