#e57fb5


#FFF

Welkom bij de digitale studiegids van 2024!

Bedankt voor je interesse in de studiegids van Leerpunt KOEL. Net als voorgaande jaren is deze studiegids digitaal & interactief te bekijken. Je kunt via de inhoudsopgave doorklikken naar een specifieke scholing of opleiding. Vanuit de scholing kun je via de website van Leerpunt KOEL beschikbare data en locaties bekijken.  Op de website kun je je ook aanmelden. We wensen je veel scrol-plezier en we zien je graag bij een van onze nascholingen of opleidingen!

#ffffff

#361a5f


Deze scholingen raden wij aan...

Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH)

In de opleiding Spreekuur Ondersteuner Huisarts (SOH) leren doktersassistenten om zelfstandig veelvoorkomende klachten af te handelen. De SOH neemt werk uit handen van de huisarts, waardoor deze meer tijd heeft voor complexere problematiek. Een SOH schat zelfstandig de situatie in, verleent semi-spoedeisende…

Basisvaardigheden stagebegeleider

Begeleid jij MBO-stagiaires in de huisartsenpraktijk tijdens de beroepspraktijkvorming(BPV)-periode? Of ga je daar binnenkort mee beginnen? Dan is de scholing Basisvaardigheden stagebegeleider een must om te volgen. Deze scholing geeft je handvatten om stagiaires goed te begeleiden, want als stagebegeleider heb je...

Laboratoriumwaarden

Dagelijks komen er op de praktijk vele laboratoriumuitslagen binnen. Als doktersassistente krijg je deze vaak als eerste onder ogen. Maar wat moet, kun of mag je hier als doktersassistente eigenlijk mee? Hoe afwijkend is ‘afwijkend’? En is een ‘normale’ uitslag per definitie goed?

Opleiding tot Triagist

Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot triagist en kun je structureel en consequent de juiste urgenties toekennen. De kernset van InEen en de Nederlandse Triage Standaard zijn hierbij het uitgangspunt. Een combinatie van klassikaal onderwijs en online leren zorgt voor flexibiliteit en meer mogelijkheden voor oefenen en toepassen van de triagekennis.

Communicatie met mensen uit andere culturen

Mede door de immigratie in de laatste 60 jaar is de samenstelling van de Nederlandse bevolking in sociaaleconomisch, cultureel en levensbeschouwelijk opzicht heel divers. Met de instroom van nieuwe groepen vluchtelingen is die diversiteit versterkt. De verander(en)de samenleving leidt er toe dat zorgprofessionals steeds meer...

Hechttechnieken - vaardigheid

Hechten is op zichzelf niet zo moeilijk, als je het eenmaal kunt. Hechttechniek vergt vaardigheid, maar ook materiaalkennis en technische competenties die je in iedere situatie kunt toepassen. Omdat elke wond en iedere patiënt toch net weer anders is, een eigen historie heeft, vraagt hechten bovendien om een zeker maatwerk. Je leert het...

Vrouwenhart

Als vrouwen een probleem hebben met hun hart kan dit zich op een andere manier presenteren dan bij mannen. Dus geen drukkende pijn op de borst met uitstraling richting de linkerarm die je bij mannen ziet, maar klachten van bijvoorbeeld extreme vermoeidheid en benauwdheid.  Als doktersassistent ben je vaak het aanspreekpunt voor vrouwen met...

Telefonische triage

Voorafgaand aan elk consult en elke visite van de huisarts heeft er een vorm van triage plaatsgevonden. Als doktersassistente heeft u bij deze triage doorgaans een cruciale rol gespeeld. Tijdens deze scholing leer je zo veilig mogelijk triëren dankzij optimaal gebruik van de NHG-TriageWijzer. Je maakt elke keer weer opnieuw een inschatting van...

Triage: Symptomen acute hart- en vaatziekten

Als doktersassistent ben je meestal het eerste aanspreekpunt van de huisartspraktijk. Ook bij acute hart- en vaatziekten. Maar hoe houd je zelf het hoofd koel? Welke vragen stel je om de urgentie snel en zorgvuldig duidelijk te krijgen? Waar moet je nog meer op letten bij deze acute presentaties?

#9a8caf

#FFF

De soorten scholingen die we aan bieden...

Fysiek

Fysieke scholingen vinden klassikaal plaats op locatie. Je kunt direct sparren met de docent en mede-cursisten. Fysieke scholingen vinden door het hele land plaats.

Online

Online scholingen vinden plaats via Zoom. Je kunt direct sparren met de docent en mede-cursisten. Er wordt van je verwacht dat je je videocamera en microfoon aan hebt staan.

E-learning

Een e-learning volg je via een online platform, zonder docent en mede-cursisten. Je kunt het losstaand volgen of als onderdeel van een opleiding.

#f7f7f7Zoek in het nascholingsaanbod

#7f9fc1

#ffffff

Leerpunt KOEL is...


Uitdagend

Wij geloven dat nascholen niet alleen essentieel is, maar vooral ook bedoeld is om zorgprofessionals uit te blijven dagen  in hun werk. Door gestimuleerd te worden het beste uit jezelf te halen, blijft de kwaliteit van de zorg die je levert hoog.


Onafhankelijk

Leerpunt KOEL biedt volledig onafhankelijke en geaccrediteerde scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg. Onze scholingen worden georganiseerd  zonder tussenkomst van farmaceuten of andere partijen.


Innovatief

Omdat we weten dat de zorg continu in beweging is, zijn wij dat ook. We ervaren, luisteren en monitoren en weten wat er speelt. Dit nemen we mee in het ontwikkelen van onze innovatieve scholingen en post-mbo-opleidingen.


Actueel

Onze scholingen en opleidingen zijn ontwikkeld door eerstelijns professionals die dagelijks dezelfde uitdagingen als jij tegenkomen. Wat leidt tot direct praktisch toepasbare scholingen met passende en duurzame resultaten.

#f7f7f7

#361a5f

Dit vinden onze deelnemers van onze scholingen...

"Mooie interactieve scholing gevolgd. Bleef prikkelend zodat je niet indut."

Antoinette
Huisarts

"Goede presentatie en duidelijke uitleg. Met de geluidsfragmenten kreeg ik een duidelijk beeld!"

Elise
Doktersassistente

"Fijne en duidelijke uitleg. Ik weet nu goed hoe ik het kan gebruiken in de praktijk"

Anja
Doktersassistente

"Ben heel blij met alle duidelijke uitleg en begeleiding vanuit de opleiding!"

Zeynep
SOH

"Er hing een prettige sfeer! Goede interactie met docent en andere cursisten. Veel van geleerd!"

Tieneke
Praktijkondersteuner

"Deze online scholing was voor mij een eyeopener! Mooie interactie tussen theorie en praktijk."

Bart
Huisarts

"Fijn dat het op doktersassistente niveau is!"

Carina
Doktersassistente

"De scholing heeft mij aan het denken gezet, nu krijg ik dit onderwerp helderder overgebracht."

Margriet
Doktersassistente

#e57fb5


Leerpunt KOEL

IJsselmeer 34
3332 EX Zwijndrecht
078-6193068

secretariaat@leerpuntkoel.nl

Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00

Blijf up-to-date over onze scholingen