SOH als oplossing voor ANW problematiek

Adja Strijker
SOH

Op www.praktijkvoorbeeldenanw.lhv.nl, een site van de LHV, staan verschillende oplossingen voor de huidige ANW problematiek. De inzet van de SOH staat daar ook op. 

Hoge werkdruk op huisartsen

Net als op veel plekken in het land, wordt ook in Doetinchem een toenemende werkdruk onder huisarts ervaren. Daarom is de huisartsenpost Doetinchem aan de slag gegaan met het opleiden van triagisten tot SOH. 

SOH inzet is een succes 

Inmiddels bestaat de groep SOH’s uit 10 werknemers, waarvan er nog 3 in opleiding zijn. Het animo is erg groot en er moesten zelfs werknemers teleurgesteld worden. Op de post worden voordelen ervaren m.b.t. de werkdruk en het werkplezier. Vanwege het grote succes is de SOH inzet inmiddels uitgebreid met de vrijdagavonden en wordt in het weekend van 9.00-21.00 uur ook een SOH’er ingezet. De SOH-opleiding is ook een manier om werknemerstevredenheid te vergroten en mogelijk een van de oplossingen voor het personeelstekort onder triagisten. ... meer lezen

"De SOH-opleiding is ook een manier om werknemerstevredenheid te vergroten en mogelijk een van de oplossingen voor het personeelstekort onder triagisten."