Een 8,4 voor onze triagetraining!

Adja Strijker
Een 8,4 voor onze triagetraining!

19 juli jl. vond de training Triage ins & outs plaats onder leiding van Jolijn van de Bovenkamp.

De deelnemers gaven de trainingen een inhoudelijke score van 8,2 en een praktisch toepasbaarheidsscore van 8,4! De deelnemers weten nu precies waar ze willen staan over 1, 6 en 12 maanden. We zijn natuurlijk beretrots op zo’n mooie beoordeling en delen graag de ervaringen van de deelnemers met u.

De training bestaat uit drie bijeenkomsten, waarin aandacht geschonken wordt aan de verschillende fases van triage in de huisartsenpraktijk. Naast de inhoudelijke en theoretische opdrachten rondom de NTS, leerden de deelnemers ook veel praktische vaardigheden. Belangrijke vaardigheden zoals de verschillende gesprekstechnieken, patiëntvriendelijkheid, het begrijpelijk uitleggen van het vangnet aan de patiënt en het duidelijk maken van een vraag aan de huisarts, passeerden de revue.

Volgens de deelnemers was het erg fijn om te leren wat je met triage kunt in de ‘gewone’ huisartsenpraktijk. Waar ze het meest tevreden over waren, was het snel en adequaat leren verhelderen van het toestandsbeeld en het leren denken in toestandsbeelden.  Er was wel iets waar een van de deelnemers meer tijd voor zouden willen: “Ik zou graag nog meer tijd hebben om te oefenen met de telefonische actrice, al vond ik het wel heel spannend!”. Al met al sloot de training aan bij de leerwensen en waren de deelnemers erg enthousiast over de opzet van de training.

Wist u dat we nog meer triagetrainingen aanbieden? Zeker op locatie kunnen we heel specifieke trainingen verzorgen. We maken graag een aanbod dat aansluit bij de leerwensen in uw praktijk!