Opleiding MOH beoordeeld met 8,3!

Adja Strijker
Opleiding MOH beoordeeld met 8,3!

Na vier bijeenkomsten zijn de eerste 10 doktersassistenten klaargestoomd tot Management Ondersteuner Huisarts (MOH). In de opleiding kwamen het beleidsplan, financieel management en personeel & personeelsbeleid ruim aan bod. De dokstersassistenten zijn erg te spreken over de nieuwe inzichten en diepgang. In de afsluitende bijeenkomst hielden alle assistenten een eindpresentatie over een oplossing voor een organisatorisch probleem in de eigen praktijk.

Huisarts Riekske Berendsen uit Eibergen was aanwezig bij de presentaties en reageerde vol lof: “Wat zijn de dames goed in staat om een probleem te signaleren, deze te definiëren en met hulp van een stappenplan acties te beschrijven!”. Ook is duidelijk dat de assistenten met de opgedane kennis aan de slag gaan: “Ik ga snel met collega’s en huisartsen aan de slag met het structureren van de processen in de praktijk. Daarbij moet ik natuurlijk ook in gesprek over welke rol ik daarin heb”.

Docent Rinus van Bergeijk is ook enthousiast over het verloop van de eerste MOH opleiding. Hij heeft het gevoel dat deze goed aansluit bij de verwachtingen en niveaus van de deelnemers: “Doktersassistenten zien zichzelf als doeners. Wanneer een probleem zich voordoet gaan ze er niet lang over praten, maar gaan ze het oplossen. Ik denk dat daarom de cursus ook goed aansluit bij de dagelijkse werkzaamheden van de doktersassistent. In iedere module zijn de huiswerkopdrachten van verschillend niveau van ‘redelijk eenvoudig’ tot ‘complex’. Hierdoor is de cursus toegankelijk voor zowel cursisten zonder ervaring als cursisten die al managementtaken uitvoeren."

De opleiding is met maar liefst een 8,3 beoordeeld door de deelnemers. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de site voor meer informatie of mail naar m.pastoor@leerpuntkoel.nl.