Corona-retraite: lekker weg van alle stress?

Mieke van Dijk

Je zou het bijna geloven, en helemaal onwaar is het ook niet: voor sommigen (waaronder bijvoorbeeld psychosegevoelige mensen) kan de huidige sociale afzondering inderdaad een weldaad zijn voor de overprikkelde ziel. Toch is deze tijd voor het overgrote merendeel van de mensen eerder een bedreiging dan een zegen. Dat geldt niet in de laatste plaats voor de toch al kwetsbaardere geesten in de ggz.

Eenzaamheid kan gemakkelijk omslaan in depressie, en verhoogt ook nog eens de kans op hart- en vaatziekten. Stemmen uit Nederlandse ggz-hoek waarschuwen dat veel ggz-patiënten er de afgelopen maand slechter aan toe zijn geraakt. Thuiswerken en beeldbellen verhogen daarbij nog eens de kans op een burn- of bore-out. Reden te over om ons zorgen te maken; over onszelf en over de patiënten die zorg nodig hebben.

Herkenning van overspannenheid, burn- en/of bore-out was vroeger al geen kinderspel; vandaag is het een regelrechte uitdaging! En dat terwijl uw patiënten op het randje van hun geestelijke gezondheid u massaler dan ooit nodig hebben! Om nog maar te zwijgen van uw eigen toestand en die van uw collega's: hoe herkent en voorkomt u in deze dagen de tekenen van overspannenheid, burn-out of bore-out bij uzelf en hen??

Hoog tijd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. En dat kan, met Leerpunt KOELs verdiepende en praktisch toepasbare webinar over burn- en bore-outpreventie! Schrijf u daarom gauw in voor de webinars op voor 20 mei of 3 juni.