Leerpunt KOEL heeft een nieuwe directeur!

Mieke van Dijk
Leerpunt KOEL heeft een nieuwe directeur!

Vanaf 9 december heeft Leerpunt KOEL b.v. een nieuwe directeur en eigenaar. De nascholingsorganisatie voor huisartsen, doktersassistenten en andere eerstelijnszorgverleners doet het zo goed, dat het tijd is om volledig op eigen benen te gaan staan en verder te groeien. Daar hoort natuurlijk de bezielende leiding van een eigen directeur bij!
 
Deze eigen directeur heeft Leerpunt KOEL gevonden in de persoon van Gonnie Swanenberg, een sprankelend en bevlogen mens, met jarenlange leidinggevende ervaring in een grote verscheidenheid aan projecten, landen en op diverse niveaus bij onder andere Schouten & Nelissen. Mensen die met haar hebben samengewerkt, roemen haar om haar sociale toegankelijkheid, oog voor zowel detail als het grote geheel, en haar scherpe zakelijk inzicht. Met deze eigenschappen is ze geknipt om Leerpunt KOEL te leiden naar verdere bloei, met behoud van de menselijke en inhoudelijke integriteit die het Leerpunt zo sterk maakt.  
 
Met de komst van Gonnie Swanenberg wordt de al langer voorgenomen splitsing van Leerpunt en Steunpunt KOEL een feit. Al voelde de historische verwevenheid tussen beide organisaties voor medewerkers en directe relaties nog zo vanzelfsprekend; de bestuurlijke verbondenheid tussen een zelfstandig bedrijf (het Leerpunt) enerzijds met een stichting met ideële overheidsopdracht (het Steunpunt) anderzijds, was vanuit good governance-optiek eigenlijk niet houdbaar. Vandaar dat huisarts Adrie Evertse, die beide takken van KOEL oprichtte en er sindsdien aan het roer stond, met lichte weemoed maar vol vertrouwen een stapje opzij doet bij het Leerpunt.
 
Adrie Evertse blijft overigens een vertrouwd gezicht bij KOEL. Hij is nog altijd de directeur van Steunpunt KOEL, en zal ook in de toekomst als docent verbonden blijven aan het Leerpunt. Gonnie heeft op haar beurt heel veel zin in haar start bij KOEL: ‘Er ligt bij het Leerpunt een prachtige basis, waar ik samen met de rest van het team graag een nog groter succes van wil maken!’

Gonnie is graag bereikbaar voor vragen, samenwerking of simpelweg om met haar kennis te maken. Ze is bereikbaar via: g.swanenberg@leerpuntkoel.nl