Post-MBO opleidingen

Adja Strijker

Leerpunt KOEL en DOKh hebben hun opleidingen ondergebracht bij ‘Post-MBO opleidingen voor doktersassistenten’. Post-MBO opleidingen zijn opleidingen die doktersassistenten klaarstomen voor specifieke functies in de huisartsenpraktijk. Dit sluit aan bij de ambitie om de functie van de doktersassistent door te ontwikkelen.

Leerpunt KOEL en DOKh bieden de volgende Post-MBO opleidingen:

 1. SOH, Spreekuur Ondersteuner Huisarts (Leerpunt KOEL) 
  De doktersassistent leert 15 specifieke klachten behandelen, zodat een eigen spreekuur gedraaid kan worden en de huisarts niet belast wordt met deze klachten. Zoek hier een passende startdatum.

 2. MOH, Management Ondersteuner Huisarts (Leerpunt KOEL) 
  Met kennis over financieren, beleid en personeel kan een doktersassistent de praktijk een stap verder helpen. Zoek hier een passende startdatum.
   
 3. TOH, Triage Ondersteuner Huisarts (Leerpunt KOEL)
  Als specialist in triageren kan de doktersassistent de juiste zorg voor patiënten inschakelen. Dat geeft rust in de praktijk. Zoek hier een passende startdatum.
   
 4. CVRM Ondersteuner Huisarts (DOKh)
  Met kennis en kunde kan de doktersassistent voorbehouden handelingen rondom CVRM uit handen van de huisarts nemen. Meer informatie.
   
 5. Vrouwenspreekuur Ondersteuner Huisarts (DOKh)
  De doktersassistent  kan een belangrijk aanspreekpunt voor vrouwen zijn rondom anticonceptie, SOA's en andere gynaecologische klachten. Meer informatie.