Triage: brancheopleiding tot triagist op de huisartsenpost

Leer urgentiedenken op basis van de NHG-TriageWijzer

Tijdens deze opleiding leert u structureel en consequent urgentiedenken toepassen op basis van de NHG-TriageWijzer. Onder het motto ‘Leren door te doen’, voegt de opleiding de daad bij het woord met een speciaal ontwikkelde digitale leeromgeving, die de flexibiliteit in het leren vergroot.

Aanvraag van de landelijk kennisexamen triage en het certificaat zijn in deze prijs inbegrepen.

Extra service

Leerpunt KOEL biedt u het exclusieve KOEL-triageportfolio. Het portfolio is het eerste jaar inbegrepen in de kosten voor de opleiding. Daarna kunt u per jaar verlengen. Leerpunt KOEL biedt de mogelijkheid om voor een meerprijs het beluisteren en beoordelen van audiobanden uit handen te geven een auditor van Leerpunt KOEL.
 

Waarom kiezen voor Leerpunt KOEL?

Naast de standaard en verplichte onderdelen van de brancheopleiding tot Triagist op de Huisartsenpost, bieden wij:

  • Een docent team dat bestaat uit een ervaren triagist docent die werkzaam is op een huisartsenpost én een huisarts docent, voor de medisch inhoudelijke kant.
  • Een digitale leeromgeving voor huiswerk en de noodzakelijke theorie. Hierdoor is er tijdens de lessen meer ruimte is voor oefening en verdieping.
  • De kosten van het LKT-examen en diploma aanvraag zijn (eenmalig) inbegrepen bij de opleidingsprijs.
  • De mogelijkheid om als huisartsenpost zelf de audits voor diplomering uit te voeren als er erkende auditoren werkzaam zijn. Indien dit niet zo is, kan Leerpunt KOEL dit van u overnemen.
  • Het KOEL-triageportfolio: verstrekt de regie over de eigen ontwikkeling van de triagist. En kan goed ingezet worden bij klachtenprocedures: gespreksbanden kunnen makkelijk en snel worden gedeeld en voorzien van feedback. Het portfolio is het eerste jaar inbegrepen in de kosten voor de opleiding. Daarna kunt u per jaar verlengen.
Lees meer

Opleidingsinformatie

  • Doktersassistenten, Verpleegkundigen
  • Communicatie, Organisatie, Professionaliteit
  • Woensdag 25 Mei 2022
  • Zwijndrecht, Leerpunt KOEL
  • 09.00 - 16.00 uur
  • 50 accreditatiepunten
  • Mevr. J.W. de Jong - Zandee, Mevr. A.J. de Kock - Ruitenberg, Mevr. M. den Otter, Mevr. L.M.C. van de Wetering - Aarnoudse
  • € 2750,00
Beschikbaarheid: nog 9 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Inhoud

De triage-opleiding Leerpunt KOEL focust nadrukkelijk op leren in de context van de eigen huisartsenpost. Het echte leren triëren begint immers pas bij de toepassing. Kennis, inzicht en toepassen zijn de thema’s die als een rode draad door de opleiding worden aangeleerd en getoetst. Tijdens de hele opleiding staan de vanuit InEen gestelde criteria (o.a. de kernset) en competenties centraal en wordt er gewerkt aan:

  1. Vakinhoudelijke aspecten
    • Urgentiebepaling en hoe het vervolgtraject te indiceren
    • De ingangsklachten van de NHG-TriageWijzer zullen het uitgangspunt zijn
    • Er is veel aandacht voor de fysiologie en pathologie
  2. Samenwerking
  3. Professionele rolontwikkeling
  4. Het organiseren van werkprocessen

Extra service

Digitale Leeromgeving (DLO)
Leerpunt KOEL heeft voor de triage-opleiding een digitale leeromgeving (DLO) ontwikkeld. Het werken met online leeractiviteiten in de DLO biedt de mogelijkheid om de theorie van de NHG-TriageWijzer op eigen gelegenheid, tempo en wijze eigen te maken. De DLO geeft de docent de mogelijkheid om het leerproces van de cursist te volgen en daar waar nodig de fysieke bijeenkomsten op aan te passen.

Het KOEL-triageportfolio
Het KOEL-triageportfolio is eigendom van de triagist (in opleiding). Het portfolio verstrekt de regie over de eigen ontwikkeling, en is daarnaast leuk, praktisch en toegankelijk. Het portfolio kan gevuld worden met alle genoten opleidingen, scholingen en activiteiten (ook niet genoten bij Leerpunt KOEL) en is daarmee ook een HRM-tool voor de verantwoordelijk manager. Het KOEL-triageportfolio kan worden gekoppeld aan vele HR-systemen. Het portfolio is het eerste jaar kosteloos. Na het eerste jaar kost het portfolio €100,- per deelnemer per jaar.

Audit van de telefonische triage 
Leerpunt KOEL biedt u de mogelijkheid om het beluisteren en beoordelen van triagegespreksbanden uit handen te geven aan een auditor van Leerpunt KOEL. Een auditor krijgt toegang tot het KOEL e-portfolio van de triagist (in opleiding) waar de gespreksbanden zijn opgeslagen en beoordeeld kunnen worden. De triagist (in opleiding) beoordeelt zelf ook de gesprekbanden, waarbij aansluitend een (e-)coachingsgesprek plaatsvindt. 
Het beoordelen van 9 gespreksbanden met 3 (E-)coachingsmomenten kost €1.125,-

Leerdoelen

Resultaat 

U leert:

  • Vakinhoudelijke aspecten als urgentie- en vervolgtrajectbepaling op basis van de ingangsklachten van de NHG-TriageWijzer (met ruime aandacht voor fysiologie en pathologie).
  • Versterking van samenwerkingskwaliteiten.
  • Professionele rolontwikkeling en organisatorische vermogens.
  • Vormgeven van eigen ontwikkeling als professional in de eigen huisartsenpraktijk.

Aan het einde van de triage-opleiding neemt u deel aan het Landelijk Kennisexamen Triage (LKT), georganiseerd door InEen en Calibris.
Als de u aan alle eisen voldoet (met het tijdens de opleiding gevulde KOEL-triageportfolio) zal Leerpunt KOEL het diploma aanvragen en de kosten hiervan eenmalig voor haar rekening nemen.

Programma

Opbouw opleiding

  • Vijf bijeenkomsten van 6 uur. De bijeenkomsten worden verzorgd door een triagist i.s.m. een huisarts.
  • Minimaal 20 uur thuisstudie met ondersteuning van de digitale leeromgeving.
  • Werkplekleren met werkplekgerelateerde opdrachten.
  • Opbouw van het persoonlijke KOEL-triageportfolio (gedurende 1 jaar gratis toegankelijk).
  • Deelname aan het Landelijk Kennisexamen Triage (LKT), georganiseerd door InEen en Calibris.
  • E-coachmoment tezamen met de werkplekbegeleider.

Van de werkplekbegeleider wordt een tijdsinvestering gevraagd van ongeveer 12 uur, verdeeld over de opleiding.

Werkplekleren
Leren op de werkplek speelt een grote rol tijdens de triage-opleiding. Op de eigen werkplek wordt gewerkt aan praktijkopdrachten. Van de praktijk wordt een investering van 15 uur verwacht voor de begeleiding door een werkplekbegeleider tijdens de opleiding. Dit kan een ervaren collega of een huisarts zijn.

Is er binnen het eigen team weinig ruimte om het werkplekleren vorm te geven dan kan Leerpunt KOEL hierbij op twee manieren ondersteuning bieden

1. E-Coaching
Een aantal beeldbel/Zoom  gesprekken met een ervaren triagist om de triagist in opleiding een zetje in de rug te geven, te helpen met de opdrachten of andere problemen waar zij tegen aan loopt te bespreken. De input van de coaching kan zowel van de werkgever als de triagist i.o. komen.
De kosten hiervoor bedragen € 500,- voor 2 uur

2. Training on the job
Een ervaren triagist komt een deel van de dienst met de triagist in opleiding meeluisteren en geeft feedback op de gesprekvoering en advies om de gesprekken te verbeteren. Naast de Kernset staan hier ook de gespreksvaardigheden centraal. 
De kosten hiervoor bedragen € 715,- voor drie uur en een maximale reistijd van een uur.

Toelatingseisen

Ingangs- en toelatingseisen

Vereist: een erkend diploma van een reeds afgeronde opleiding in de zorg op minimaal MBO-4 niveau.
Minimaal een jaar werkervaring in een functie in de zorg.
Daarnaast moet er mogelijkheid zijn om praktijkopdrachten uit te voeren op de werkplek, waaronder het opnemen van triagegesprekken.

Deze opleiding is een Post-MBO opleiding: