Brancheopleiding tot triagist op de huisartsenpost

Leerpunt KOEL biedt een degelijke, leervriendelijke opleiding tot triagist op de huisartsenpost aan. Ons motto is ‘Leren door te doen’. En dat maken we graag zo flexibel mogelijk. We voegen de daad bij woord met een speciaal ontwikkelde digitale leeromgeving (DLO) en het flexibel inschrijven voor klassikale bijeenkomsten. De geplande data vindt u onder het kopje 'progamma'. 

De basisopleiding kost € 2.595,-. Aanvraag van de landelijke kennistoets á € 435,- en het diploma á €150,- zijn in deze prijs inbegrepen. 

Extra service

Leerpunt KOEL biedt u het exclusieve KOEL E-portfolio. Deze is het eerste jaar inbegrepen in de kosten voor de opleiding en daarna voor 100,- per jaar te verlengen. Ook biedt Leerpunt KOEL u de mogelijkheid om het beluisteren en beoordelen van audiobanden uit handen te geven. 

Lees meer

Opleidingsinformatie

 • Doktersassistenten, Verpleegkundigen
 • Communicatie, Organisatie, Professionaliteit
 • Dinsdag 17 Maart
 • Zwijndrecht, Leerpunt Koel
 • 09.30 - 16.30 uur
 • 35 accreditatiepunten
 • € 2595,00
Beschikbaarheid: nog 12 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Inhoud

De opleiding tot triagist op de huisartsenpost van Leerpunt KOEL voldoet aan de door InEen gestelde criteria. Juniortriagisten worden getraind in de competenties die worden getoetst tijdens de landelijke kennistoets. Daarnaast is er specifieke aandacht voor het leren in de context van de eigen huisartsenpost. Het echte leren triëren begint immers pas bij de toepassing.

Kennis, inzicht en toepassen zijn de thema’s die als een rode draad door de opleiding worden aangeleerd en getoetst. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt aan:

 1. Vakinhoudelijke aspecten
  • Urgentiebepaling en hoe het vervolgtraject te indiceren
  • De ingangsklachten van de NHG-TriageWijzer zullen het uitgangspunt zijn
  • Er is veel aandacht voor de fysiologie en pathologie
 2. Samenwerking
 3. Professionele rolontwikkeling
 4. Het organiseren van werkprocessen

"In aansluiting op de wensen vanuit het werkveld is de blended-learning opleiding tot triagist op de huisartsenpost verder geoptimaliseerd: de leeromgeving is meer gepersonaliseerd en de dagelijkse praktijk heeft een nog centralere plek gekregen tijdens de klassikale bijeenkomsten." 

Extra service

Het KOEL e-portfolio
Het KOEL e-portfolio is eigendom van de (junior)triagist. Het portfolio verstrekt de regie over de eigen ontwikkeling, en is daarnaast leuk, praktisch en toegankelijk. Het e-portfolio kan gevuld worden met alle genoten opleidingen, scholingen en activiteiten (ook niet genoten bij Leerpunt KOEL) en is daarmee ook een HRM-tool voor de verantwoordelijk manager. Het KOEL E-portfolio kan worden gekoppeld aan alle HR-systemen en communiceert met InterShift, InterShift COURSE en Calibris. Het portfolio is het eerste jaar kosteloos. Na het eerste jaar kost het E-portfolio €100,- per deelnemer per jaar.

Audit van de telefonische triage 
Leerpunt KOEL biedt u de mogelijkheid om het beluisteren en beoordelen van triagegespreksbanden uit handen te geven aan een auditor van Leerpunt KOEL. Een auditor krijgt toegang tot het KOEL e-portfolio van de junior triagist waar de gespreksbanden zijn opgeslagen en beoordeeld kunnen worden. De junior triagist beoordeelt zelf ook de gesprekbanden, waarbij aansluitend een (e-)coachingsgesprek plaatsvindt. 
9 gespreksbanden beoordelen met 3 (E-)coachingsmomenten kost €1.125,-

Leerdoelen

Resultaat 

Aan het einde van het opleidingstraject is de junior triagist klaar om de landelijke kennistoets (LKT) af te leggen en het diploma aan te vragen met het tijdens de opleiding gevulde KOEL e-portfolio. Daarnaast heeft de junior triagist geleerd om zijn of haar eigen ontwikkeling als professional op de huisartsenpost zelf vorm te geven.

Programma

Opbouw opleiding

 • Vijf bijeenkomsten van 6 uur, flexibel te plannen in overleg met Monique Pastoor.
 • Minimaal 20 uur thuisstudie met ondersteuning van de digitale leeromgeving
 • Learning on the job met werkplekgerelateerde opdrachten en een persoonlijk portfolio (gedurende 1 jaar gratis toegankelijk).
 • Deelname aan de landelijke kennistoets, georganiseerd door InEen en Calibris
 • Coachmoment op de werkplek tezamen met de werkbegeleider/mentor of buddy na het behalen van de LKT.

Van de mentor op de werkplek wordt een tijdsinvestering gevraagd van ongeveer 12 uur, verdeeld over de opleiding.
Als de cursist aan alle eisen voldoet, zal Leerpunt KOEL het diploma aanvragen en de kosten eenmalig voor haar rekening nemen.

Data 2020

Introductie* Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
15 januari  21 januari  24 maart 5 februari 30 januari
17 maart 27 mei 9 september 9 juni 8 april
13 mei       16 september

*Er wordt altijd gestart met de introductiedag, daarna kunnen de blokdagen in willekeurige volgorde gekozen worden. Hiervoor wordt na aanmelding contact met u opgenomen. 

 

Toelatingseisen

Deelnemers zijn in bezit van een erkend diploma van een reeds afgeronde opleiding in de zorg op minimaal MBO-4 niveau en hebben minimaal een jaar werkervaring in een functie in de zorg.

Deze opleiding is een Post-MBO opleiding: