Winternascholingsreis - Oostenrijk 2020

 


Ontspannen nascholen in sprookjesachtige ambiance op een van de mooiste ski-locaties van Oostenrijk?

KOEL nodigt u uit om komende winter volledig te ontsnappen aan de sleur van de praktijk, even vooral toe te geven aan uw eigen wensen, te ontstressen en mentaal bij te tanken. Laat u zich verleiden?

Na het succes van afgelopen winter (lees hier het verslag), verzorgt KOEL in januari weer een volwaardige 21-uurs nascholing in wintersportsfeer. Zoals u van ons mag verwachten is het programma degelijk en prikkelend tegelijk; los van het geijkte stramien! U houdt ruimschoots de tijd over om met volle teugen te genieten van de frisse berglucht, en in de avonduren onder het genot van een goed glas wijn lekker met uw collega's door te bomen over de waan van de dag, ver weg in Nederland.

Werkelijk alles is inbegrepen. Wilt u met eigen vervoer? Dat kan. Wilt u alleen op een kamer? Geen probleem! Wilt u niet alle dagen skiën, maar juist in alle rust wellnessen? Niemand die u tegenhoudt.

Deze reis biedt zoveel ruimte voor ontspanning en vertier, dat ze bij uitstek geschikt is om uw partner mee te nemen. Om u daar nog meer van te laten genieten, biedt KOEL u de mogelijkheid om een deel van het programma vooraf online te volgen.

 

Speciale vroegboekactie: €100,- korting bij boeken voor 1 juni!

 

Lees meer

Opleidingsinformatie

Beschikbaarheid: nog 36 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Wat hebben we voor u in petto?

- Vliegreis op zeer vriendelijke tijden
- Korte transfer van vliegveld naar hotel
- Luxe 5*-hotel met wellness, nabij skipistes
- Halfpension, met één diner elders (feestavond)
- Intellectueel uitdagende scholingen
- Een zeer skivriendelijke scholingsplanning
- Een facultatieve skipas

De winterreis van 2020 gaat naar kuuroord Bad Hofgastein, een plaats die bekend staat om haar warmwaterbronnen, maar die ook als perfecte uitvalsbasis dient voor wintersport, wandelen of op iedere andere manier genieten van de mooie omgeving. Het plaatsje zelf heeft een gezellig centrum voor een middagje winkelen of een restaurantbezoek.

We vliegen op 18 januari met Transavia van Rotterdam Airport naar het vliegveld van Salzburg, vanwaar we na een korte transfer aankomen op onze scholingslocatie: het luxueuze hotel Das Alpenhaus. Het hotel zelf heeft uitgebreide wellnessvoorzieiningen en biedt prima eten. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om het nuttige met het aangename te verenigen.


Kosten

€ 2.485,- per deelnemer bij gebruik van een 1-persoonskamer
€    100,- korting bij gebruik van een 2-persoonskamer
€ 1.665,- voor een meereizende partner op een 2-persoonskamer 


De prijzen zijn inclusief:

  • 21 uur nascholing
  • Retourvlucht Rotterdam – Salzburg inclusief transfer per bus naar en van het hotel
  • 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage 
  • 7 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension (ontbijt en diner in buffetvorm)
  • 1 diner in een restaurant buiten het hotel
  • Bij alle diners zijn mineraalwater en 2 glazen wijn inclusief

Voor eigen rekening komen:

  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Niet-omschreven maaltijden
  • Eventuele facultatieve excursies (informatie volgt z.s.m.)
  • Skipas, individueel aanpasbaar aan dagen/tijden

Programma

1. Overgangsklachten
Herkennen, begeleiden en behandelen van overgangsklachten is een uitdaging voor de huisarts. Tijdens deze nascholing wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden om deze uitdaging in uw dagelijkse praktijk beter aan te gaan.
Door Arienne Pameijer, kaderhuisarts Urogynaecologie en gynaecoloog (naam volgt) 

2. Vulvapathologie
Afwijkingen in het vulvagebied zijn vaak moeilijk te herkennen maar kunnen grote gevolgen hebben voor het leven van de patiënt. Deze scholing helpt u om tijdens uw spreekuur de juiste beslissingen te nemen.
Door Arienne Pameijer, kaderhuisarts Urogynaecologie en gynaecoloog (naam volgt)

3. Geluk en werk
We willen allemaal graag gelukkig zijn, en in onze ideeën over het bereiken van dat geluk speelt werk vaak een belangrijke rol. In de praktijk is werk echter ook vaak een belangrijke oorzaak van ongeluk: van teleurstelling, depressie en burn-out. Dit geldt zowel voor huisartsen als voor hun patiënten.
Door Menno de Bree, filosoof

4. Samenwerking
Samenwerking is een groot goed, maar echte goede samenwerking is een zeldzaamheid. Hoe komt dat toch? 'Door de aangeboren slechtheid van de mens', zou Schopenhauer zeggen. Een ontmoedigend antwoord, zou u misschien denken; toch biedt Schopenhauers visie meer perspectief dan ze op het eerste gezicht wellicht doet vermoeden.
Door Menno de Bree, filosoof

5. Nieuwe ontwikkelingen in de diagnostische beeldvorming
Nieuwe ontwikkelingen in de diagnostische beeldvorming van maligniteiten gaan mede richting geven aan beleid. Innovaties zullen binnen afzienbare tijd ook kunnen worden ingezet bij de screening van bijvoorbeeld het prostaatcarcinoom, mammacarcinoom, coloncarcinoom en longcarcinoom bij rokers. Tijdens deze scholing krijgt u inzicht in de praktische implicaties voor uw praktijk.
Door Erik Veldhuizen, radioloog MRI centrum

6. Schouderklachten, diagnostiek en (operatieve) therapie
De anatomie van het schoudergewricht is ingewikkeld vanwege de vele structuren die betrokken zijn bij de stabiliteit ervan. Diagnostiek die zuiver gebaseerd is op lichamelijk onderzoek, is vaak problematisch. Door gebruikmaking van echo en MRI zijn aangedane structuren beter in beeld te brengen en kan de chirurg doeltreffender zijn strategie bepalen. U wordt meegenomen langs de anatomie, beeldvorming en therapie van het schoudergewricht.
Door Erik Veldhuizen, radioloog MRI centrum en orthopedisch chirurg (naam volgt)

7. Online 
Op speciaal verzoek van de vorige lichting deelnemers aan de winterreis, hebben we ervoor gekozen om voorafgaande aan de reis een online voorbereiding te verzorgen. 3 uur van de scholing tijdens de reis kan daarom dit jaar vervangen worden door extra ontspanning.