Nazomernascholingsreis – Poreč (Kroatië) 2019

 

Laat u zich verleiden tot ontspannen nascholen in dromerige, mediterrane ambiance aan de stralendblauwe Adriatische zee?

KOEL nodigt u uit om komende nazomer mee te gaan op een geheel verzorgde nascholingsreis naar het door dichters en minstrelen bezongen historische havenstadje Poreč (Kroatië). De Romeinen verkozen Poreč al als favoriete bestemming voor hun als goden doorgebrachte vakanties. De met bosrijke eilandjes en bergachtige landtongen bezaaide kustregio Istrië staat bol van de cultuur en historie. De fraaie bouwstijl en het gezellige centrum nodigen uit tot lange avonden met wijn en goed gezelschap op een van de vele levendige terrasjes, of mijmerend uitkijkend over het kustpanorama.

Zoals u van KOEL mag verwachten, is het volwaardige 21-uurs scholingsprogramma degelijk en prikkelend tegelijk; los van het geijkte stramien, vernieuwend! Vrijwel alles is inbegrepen. Wilt u met eigen vervoer? Dat kan. Wilt u alleen op een kamer? Geen probleem! Wilt u niet alle dagen op excursie, maar juist in alle rust wellnessen? Niemand die u tegenhoudt.

Deze reis laat u volledig wegbreken uit de sleur van de praktijk en even lekker aan uzelf denken, samen met collega’s ontstressen en mentaal bijtanken. De idyllische omgeving, de aangenaam warme mediterrane nazomer en de uitgebreide gelegenheid voor ontspanning en vertier, maken deze reis bij uitstek geschikt om uw partner mee te nemen. Om u daar nog meer van te laten genieten, biedt KOEL u de mogelijkheid om een deel van het programma vooraf online te volgen.

Lees meer

Opleidingsinformatie

 • Huisartsen
 • Communicatie, Kennis-en-wetenschap, Maatschappelijk handelen, Medisch handelen, Organisatie, Professionaliteit, Samenwerking
 • Zaterdag 21 September
 • Porec - Kroatië, Valamar Diamant Hotel
 • 08.00 - 20.00 uur
 • 21 accreditatiepunten
 • € 2195,00
Beschikbaarheid: nog 10 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Wat hebben we voor u in petto?

 • Avondvlucht vanaf Rotterdam Airport naar Pula, met voorafgaand buffetdiner voorbij de check-in van Rotterdam 
 • Korte transfer van de luchthaven van Pula naar uw luxe hotel, waar u rechtstreeks uw zachte bed induikt (of toch eerst nog even het verwarmde binnenzwembad)
 • Een luxe 4*plus hotel met wellness en binnen- en buitenzwembad
 • Deels halfpension, waarbij twee diners buiten de deur
 • Een bijzonder scholingsprogramma
 • Verschillende facultatieve excursiemogelijkheden

Scholingslocatie
U verblijft in het viersterrenhotel Valamar Diamant (zie vooraan op de foto hierboven) nabij het levendige havenstadje Poreč, aan de westkant van Istrië. Het hotel is rustig gelegen in de bossen maar ligt op 5 minuten lopen van het strand. Het hotel beschikt over uitgebreide sport- en wellnesss-voorzieningen, waaronder buiten- en binnenzwembaden, een fitnessruimte, een spa en masseurs. Poreč zelf is met 20 minuten lopen te bereiken via een wandelpad dat pal langs de zee loopt.

Historisch Poreč
De vroegste nog zichtbare fundamenten van Poreč' historische centrum zijn meer dan 2000 jaar geleden al gelegd door de Romeinen. Nog voor de Romeinen streken de Illyren en de Histriërs hier al neer, om vanuit de betrekkelijk beschutte baai handel te drijven met de Etrusken, die van de overkant van de Adriatische zee kwamen. Poreč is rijk aan monumenten, waarvan het hoogtepunt wellicht de door UNESCO beschermde Euphrasius-basiliek, waar in de tuinen onder meer een mozaïekvloer bewaard is gebleven die dateert uit de 4e eeuw.

Kosten:

€ 2.195,- per deelnemer bij gebruik van een 2-persoonskamer

€    200,- toeslag bij gebruik van een 1 persoonskamer

€ 1.295,- meereizende partner op een 2-persoonskamer 

Let op! Vanaf heden tickets op aanvraag, dit kan invloed hebben op de prijs!

De prijzen zijn inclusief:

 • 21 uur nascholing
 • Retourvlucht Rotterdam – Pula inclusief transfer per bus naar en van het hotel
 • 10 kg handbagage en 20 kg ruimbagage 
 • 7 Hotelovernachtingen o.b.v. halfpension (ontbijt en diner in buffetvorm)
 • 2 Diners in een restaurant buiten het hotel
 • Bij alle diners zijn mineraalwater en 2 glazen wijn inclusief

Voor eigen rekening komen:

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet omschreven maaltijden
 • De twee facultatieve excursies (informatie volgt z.s.m.)

 

Programma

1. Palliatieve zorg - 6 uur
Een scholing met ruimte voor casuïstiek en scenariodenken. Met belangrijke aandacht voor het nemen van medische beslissingen en de mogelijke complicaties.

Door Franca Horstink - specialist ouderengeneeskunde, kaderarts palliatieve zorg en SCEN-arts in Dordrecht e.o. 

2. De dokter als patiënt - 3 uur
Een scholing vanuit de persoonlijke ervaring als arts in de oncologische zorg. Met aandacht voor medisch-technische, emotionele, maatschappelijke en sociale aspecten. Wat is uw rol als huisarts?

Door Saskia van Hoogdalem - waarnemend huisarts, (Neder-)Betuwe, huisarts te Rozenburg

3. Overgangsklachten - 3uur
Herkennen, begeleiden en behandelen van overgangsklachten is een uitdaging voor de huisarts. Tijdens deze nascholing wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden om deze uitdaging in uw dagelijkse praktijk beter aan te gaan.

Door Arienne Pameijer - kaderhuisarts urogynaecologie en Frans Lim, gynaecoloog

4. Vulvapathologie - 3 uur
Afwijkingen in het vulvagebied zijn vaak moeilijk te herkennen maar kunnen grote gevolgen hebben voor het leven van de patiënt. Deze scholing helpt u om tijdens uw spreekuur de juiste beslissingen te nemen.

Door Arienne Pameijer - kaderhuisarts urogynaecologie en Frans Lim, gynaecoloog

5. Cardiovasculair - Casuïstiek rechtstreeks uit de spreekkamer - 3 uur
Een programma waarin u mag nadenken en discussiëren over herkenbare dilemma’s in de huisartspraktijk.
door Jeanette Caljouw Vos - kaderhuisarts hart- en vaatziekten

 

Excursiemogelijkheden:

Boottocht naar Rovinj
Rovinj is een mooi - oorspronkelijk op een bergachtig eiland gelegen - Romeins stadje ten zuiden van Poreč, dat een bezoekje meer dan waard is. Op de boot wordt een eenvoudige lunch aangeboden. Op de terugweg wordt het Lim Fjord aangedaan; een paradijs voor zwemliefhebbers. Kosten voor deze excursie bedragen € 42,50 p.p., inclusief transfers hotel-haven en haven-hotel.

Privé-excursie naar Pula
Bezoek met (mini)bus aan de met ruim 60.000 inwoners op zes na grootste stad van Kroatië, met op het programma onder andere het bezienswaardige Amfitheater en de bekende lokale markt. We bezoeken Pula onder leiding van een Engelstalige gids. De kosten voor deze excursie zijn € 47,50 p.p.

Privé-excursie naar Grožnjan & Motovun
Bezoek met (mini)bus aan magnifiek op de Istrische heuveltoppen gelegen middeleeuwse (vesting)stadjes. De kosten voor deze excursie zijn € 52,50 p.p.