Triagist allround - opleiding tot triagist op de huisartsenpost

Leerpunt KOEL biedt op een vernieuwende manier de opleiding tot triagist op de huisartsenpost aan. Ons motto is ‘Leren door te doen’ en wordt ondersteund door een speciaal ontwikkelde digitale leeromgeving (DLO) die de flexibiliteit in het leren vergroot.

In aansluiting op wensen vanuit het werkveld is de blended opleiding tot Triagist op de huisartsenpost verder geoptimaliseerd. Hierbij heeft gepersonaliseerd leren een impuls gekregen en staat de dagelijkse praktijk nog centraler tijdens de klassikale bijeenkomsten.  

Bijkomende kosten

De opleiding kost €1.980,- Bijkomende kosten zijn het aanvragen van de Landelijke kennistoets á €288,- en de aanvraag van het diploma á €150,-. 

Extra service

Extra service die Leerpunt KOEL biedt is het KOEL E-portfolio en de mogelijkheid om het beluisteren en beoordelen van audiobanden uit handen te geven. 

Lees meer

Opleidingsinformatie

 • Triagisten
 • Communicatie, Organisatie, Professionaliteit
 • Dinsdag 21 Mei
 • Zwijndrecht, Leerpunt Koel
 • 09.30 - 16.30 uur
 • € 1980,00
Beschikbaarheid: nog 12 plaatsen
Aanmelden volgende scholing Naar winkelwagen

Omschrijving

Inhoud
De opleiding tot Triagist op de huisartsenpost van Leerpunt KOEL voldoet aan de door InEen gestelde criteria. Junior triagisten starten de opleiding en worden voorbereid op de Landelijke kennistoets met benodigde competenties. Daarnaast is er specifieke aandacht voor het leren in de context van de eigen huisartsenpost. Het echte leren triageren begint immers pas bij de toepassing.

Kennis, inzicht en toepassen zijn de thema’s die als een rode draad door de opleiding worden aangeleerd en getoetst. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt aan:

 1. Vakinhoudelijke aspecten
  • Urgentiebepaling en hoe het vervolgtraject te indiceren
  • De ingangsklachten van de NHG-TriageWijzer zullen het uitgangspunt zijn
  • Er is veel aandacht voor de fysiologie en pathologie
 2. Samenwerking
 3. Professionele rolontwikkeling
 4. Het organiseren van werkprocessen

“Wat is dit leuk zeg! Ik had verwacht dat het droog zou zijn en ik veel zou moeten luisteren…” 

 

Extra service!

KOEL E-portfolio
Het KOEL E-portfolio is eigendom van de triagist (i.o.). Het geeft regie aan eigen ontwikkeling en is daarnaast leuk, praktisch en toegankelijk. Het KOEL E-portfolio kan gevuld worden met alle genoten opleidingen, scholingen en activiteiten (ook niet genoten bij Leerpunt KOEL) en is daarmee ook een HRM-tool voor de verantwoordelijk manager. Het KOEL E-portfolio kan worden gekoppeld aan alle HR-systemen en communiceert met InterShift, InterShift COURSE en Calibris. Het portfolio is het eerste jaar kosteloos. Na het eerste jaar kost het E-portfolio €125,- per deelnemer per jaar.

Audit van de telefonische triage 
Leerpunt KOEL biedt u de mogelijkheid om het beluisteren en beoordelen van triage gespreksbanden uit handen te geven aan een auditor van Leerpunt KOEL. Een auditor krijgt toegang tot het KOEL E-portfolio van de triagist i.o. waar de gespreksbanden zijn opgeslagen en beoordeeld kunnen worden. De triagist i.o. beoordeelt zelf ook de gesprekbanden, waarbij aansluitend een (E-)coachingsgesprek plaatsvindt. 
9 gespreksbanden beoordelen met 3 (E-)coachingsmomenten kost €1.125,-
 

Leerdoelen

Resultaat 
Aan het einde van het opleidingstraject is de triagist i.o. klaar om de Landelijke kennistoets af te leggen en het diploma aan te vragen met de tijdens de opleiding gevulde KOEL E-portfolio. Daarnaast heeft de junior triagist tools in handen gekregen om de eigen ontwikkeling tot professional vorm te gaan geven op de huisartsenpost en leidend te blijven in de eigen ontwikkeling.

Programma

 • 5 bijeenkomsten van 10.00-16.00 uur
 • 6-10 uur zelfstudie met DLO
 • 2x E-coaching 
 • Learning on the job d.m.v. werkplekgerichte opdracht
   

Toelatingseisen

Deelnemers worden geacht werkzaam te zijn als junior triagist op de huisartsenpost.