Om gekwalificeerd te blijven als SOH hercertificeer je elke twee jaar voor 6 hercertificeringspunten. Door je te hercertificeren blijf je in je kracht staan als SOH. En blijf je bevoegd en bekwaam. Ook kun je jouw SOH-werkzaamheden uitbreiden met nieuwe ingangsklachten die vaker voorkomen op jouw werkplek. Leerpunt KOEL houdt de registratie bij.
Voor het volgen van de verplichte basismodule krijg je 2 punten. Daarnaast kun je kiezen tussen meerdere keuzemodules van 4 punten. Ook met het SOH-congres kunnen 4 punten worden behaald. We adviseren om eerst de verplichte basismodule te volgen. In de basismodule word je op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op SOH-gebied. Met deze kennis kun je up-to-date een keuzemodule volgen.
Bekijk hier het huidige hercertificeringsaanbod.
Met deze online basismodule word je in vogelvlucht op de hoogte gebracht van de diverse nieuwe ontwikkelingen op SOH-gebied. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn belangrijk voor je basiskennis als SOH. Daarom is deze module verplicht wanneer je gaat hercertificeren. De basismodule is online te volgen op eigen tempo.
Vragen over anticonceptie komen regelmatig voor in de spreekkamer. Hierin kun je als SOH veel werk uit handen nemen van de huisarts en hulpvragen zelf afhandelen. Na deze hercertificering ben je up-to-date over de verschillende vormen van anticonceptie en de bijbehorende (bij)werkingen en contra-indicaties. Ook kun je goed adviseren over de keuze van anticonceptie. En kun je het onderwerp seksualiteit en soa's bespreken.
De patiënt staat er op antibiotica te krijgen, maar jij als SOH concludeert dat dit niet nodig is. Gedurende het consult wordt de patiënt steeds stelliger en eist antibiotica. Hoe kan deze problematiek aangepakt worden zodat zowel jij als jouw patiënt tevreden zijn aan het einde van het consult?
Do you feel insecure about your English? Zeker wanneer je medische gesprekken voert, kan de Engelse taal lastig zijn. Goede zorg mag niet stuklopen op gebrekkige communicatie. Na deze hercertificering kun je zelfverzekerd een consult doen in het Engels. Voorafgaand aan de bijeenkomst volg je eerst online de memotrainer Engels. Met deze memotrainer oefen je je Engelse woordenschat bij vier SOH-ingangsklachten. Tijdens de online bijeenkomst ga je deze kennis toepassen.
Patiënten met een trauma van de enkel kom je regelmatig tegen. Hoe pak je dat aan? Volgens de nieuwe NHG-standaard Enkelbandletsel wordt er nu, op basis van klachten en lichamelijk onderzoek, onderscheid gemaakt tussen mild en matig tot ernstig enkelbandletsel. Tijdens deze hercertificering leer je hoe je de ernst van het letsel bepaalt en welke behandeling en revalidatiedoelstellingen je toe kan passen. Daarnaast leer je meer over de voor- en nadelen van tape- en bracebehandelingen en oefen je hoe je deze in de praktijk kan toepassen.
Tijdens de SOH-opleiding heb je geleerd hoe je een wond beoordeeld. Soms moet een wond gehecht worden. In deze module leer je zelfstandig hechten en het verdoven van wonden. Na afloop van deze hercertificering dien je tien keer in de praktijk te hechten en dit af te (laten) tekenen. Daarna worden de punten toegekend.
Vaak zijn hand- en polsklachten ingewikkeld en uitgebreid. Toch kan je als SOH al gericht onderzoek verrichten en bepalen of aanvullend onderzoek noodzakelijk is. Na deze hercertificering kun je een fractuur en kneuzing onderscheiden.
Met de KennisApp krijg je 6 maanden lang, dagelijks een aantal vragen voorgelegd over alle SOH-ingangsklachten, vaardigheden en leerlijnen. De KennisApp zorgt voor een regelmatige korte herhaling van je SOH-kennis. Door herhaling wordt kennis beter opgeslagen in het langetermijngeheugen. Het is een andere, maar leuke manier van leren! Je kunt de vragen op elk tijdstip van de dag beantwoorden via je mobiel, laptop of tablet.
Tijdens deze hercertificering ga je aan de slag met de vernieuwde theorie van SOH-vaardigheden. Hoe zit het ook alweer precies met de Ottawa-enkelregels? Wil je nog een keer rustig oefenen om een neustampon in te brengen? Je gaat praktisch aan de slag met deze vaardigheden.
In deze hercertificering leer je over knieklachten ontstaan na een trauma. Het gaat om acute klachten van een knie na een val, botsing, verdraaiing, etc. Klachten van de knie die al langer bestaan en/of waarbij geen trauma aan vooraf is gegaan zullen niet worden besproken.